На Житомирщині вже вісім громад приєдналися до Єдиної церкви

Жителі с. Малий Браталів провели 27 січня збори та проголосували за перехід до Православної церкви України

На Житомирщині ще одна релігійна громада у Любарському районі прийняла рішення про перехід із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.

Як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на інформацію Любарської райдержадміністрації, жителі с. Малий Браталів 27 січня провели збори у місцевому будинку культури.

За інформацією РДА, це вже друга громада у районі, жителі якої прийняли рішення про перехід до Православної церкви України. Після голосування понад 200 прихожан Свято-Михайлівської церкви підписали відповідний протокол.

Загалом на Житомирщині вже вісім релігійних громад вирішили приєднатись до Єдиної церкви.

«А громада, яка першою виявила таке бажання – с. Ворсівка Малинського району – відповідно до розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича, офіційно приєдналась до Православної церкви України та перереєструвала статут», - зазначили в облдержадміністрації.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого.