На Житомирщині вже вісім громад приєдналися до Єдиної церкви

На Житомирщині вже вісім громад приєдналися до Єдиної церкви

Жителі с. Малий Браталів провели 27 січня збори та проголосували за перехід до Православної церкви України

На Житомирщині ще одна релігійна громада у Любарському районі прийняла рішення про перехід із УПЦ Московського патріархату до єдиної Православної церкви України.

Як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на інформацію Любарської райдержадміністрації, жителі с. Малий Браталів 27 січня провели збори у місцевому будинку культури.

За інформацією РДА, це вже друга громада у районі, жителі якої прийняли рішення про перехід до Православної церкви України. Після голосування понад 200 прихожан Свято-Михайлівської церкви підписали відповідний протокол.

Загалом на Житомирщині вже вісім релігійних громад вирішили приєднатись до Єдиної церкви.

«А громада, яка першою виявила таке бажання – с. Ворсівка Малинського району – відповідно до розпорядження голови ОДА Ігоря Гундича, офіційно приєдналась до Православної церкви України та перереєструвала статут», - зазначили в облдержадміністрації.

Нагадаємо, у Стамбулі 5 січня проходила церемонія підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви. Томос було підписано у Соборі святого Георгія під час архієрейського служіння.

6 січня у Соборі святого Георгія на Фанарі відбулася церемонія вручення Томосу про автокефалію Православної церкви України.

7 січня у Софії Київській пройшла святкова Різдвяна божественна літургія, на якій вперше показали Томос про автокефалію. Відео церемонії можна подивитися тут.

Церемонія інтронізації глави Православної церкви України Епіфанія може пройти в день його народження, 3 лютого. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: