НАБУ оголосило головному санлікарю про підозру

УНІАН

Протасу та Чепурному оголосили про підозру

Головному санлікарю України Протасу та начальнику департаменту Санітарної служби України Олександру Чепурному оголосили про підозру, повідомляє прес-служба НАБУ.

«Детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру затриманих 30 червня керівників Державної санітарно-епідеміологічної служби України. Так, Протасу було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), а начальнику департаменту ДСЕС Чепурному – за ч.5 ст.27 та ч.4 ст.368 ККУ», - йдеться у повідомленні.

Готується клопотання про обрання щодо даних осіб запобіжного заходу. За словами директора Бюро Артема Ситника, корупційна схема в Держсанепідслужбі на сьогодні цілком ліквідована. «Сподіваюся, що цей випадок послужить уроком для інших чиновників – спрацює превентивна функція», – зазначив він.

Як повідомлялось, детективи Національного антикорупційного бюро України будуть клопотати про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для головного санітарного лікаря Святослава Протаса, затриманого напередодні за розкрадання держкоштів.