Нацбанк презентував мобільний додаток «Українська гривня»

Додаток містить огляди оновлених банкнот номіналом 100 та 500 гривень

Фахівці Нацбанку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні

У Національному банку у четвер, 31 серпня, презентували мобільний додаток «Українська гривня».

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Мобільний додаток «Українська гривня» – це перший інтерактивний продукт, який ілюструє всі елементи захисту банкнот української гривні», - пояснюють у Нацбанку.

Як наголошується, до цього часу інформація про елементи захисту та зовнішній вигляд банкнот гривні розміщувалася виключно на сайті Нацбанку та поширювалася лише у друкованому форматі.

«Фахівці Нацбанку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні. І кожному наразі будь-який ґаджет допоможе познайомитись з українською гривнею ближче та дізнатися про понад 20 елементів її захисту», - заявив в. о. голови НБУ Яків Смолій.

«В інтерактивній формі тут відтворено захисні ознаки з імітацією переглядання банкноти проти світла, відтворено кінематичний ефект, елементи, що відчуваються на дотик, зображення і написи, які можна побачити за допомогою збільшувального скла», – додає директор департаменту інформаційних технологій Володимир Нагорнюк.

За його словами,  також додаток містить відео огляди оновлених банкнот номіналом 100 та 500 гривень для детального вивчення.

Завантажити мобільний додаток можна в App Store або Google Play. Також він буде доступним для завантаження на сайті НБУ.

Завантаження додатку безкоштовне. Незабаром у Національному банку планують представити англомовну версію мобільного додатку, що дасть змогу іноземцям, які планують відвідати України, попередньо познайомитися із зовнішнім виглядом та елементами захисту української валюти.

До слова, у четвер стали відомі імена можливих кандидатів на голову Нацбанку.