Нацбанк презентував мобільний додаток «Українська гривня»

Нацбанк презентував мобільний додаток «Українська гривня»
Додаток містить огляди оновлених банкнот номіналом 100 та 500 гривень

Фахівці Нацбанку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні

У Національному банку у четвер, 31 серпня, презентували мобільний додаток «Українська гривня».

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Мобільний додаток «Українська гривня» – це перший інтерактивний продукт, який ілюструє всі елементи захисту банкнот української гривні», - пояснюють у Нацбанку.

Як наголошується, до цього часу інформація про елементи захисту та зовнішній вигляд банкнот гривні розміщувалася виключно на сайті Нацбанку та поширювалася лише у друкованому форматі.

«Фахівці Нацбанку вперше розробили спеціальний мобільний додаток про захист гривні. І кожному наразі будь-який ґаджет допоможе познайомитись з українською гривнею ближче та дізнатися про понад 20 елементів її захисту», - заявив в. о. голови НБУ Яків Смолій.

«В інтерактивній формі тут відтворено захисні ознаки з імітацією переглядання банкноти проти світла, відтворено кінематичний ефект, елементи, що відчуваються на дотик, зображення і написи, які можна побачити за допомогою збільшувального скла», – додає директор департаменту інформаційних технологій Володимир Нагорнюк.

За його словами,  також додаток містить відео огляди оновлених банкнот номіналом 100 та 500 гривень для детального вивчення.

Завантажити мобільний додаток можна в App Store або Google Play. Також він буде доступним для завантаження на сайті НБУ.

Завантаження додатку безкоштовне. Незабаром у Національному банку планують представити англомовну версію мобільного додатку, що дасть змогу іноземцям, які планують відвідати України, попередньо познайомитися із зовнішнім виглядом та елементами захисту української валюти.

До слова, у четвер стали відомі імена можливих кандидатів на голову Нацбанку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: