НАТО надасть нову допомогу Збройним силам України

Фото: прес-служба президента України

Столтенберг під час зустрічі з Порошенком заявив, що допомога ЗСУ буде надана до кінця грудня

Альянс НАТО зобов’язався до кінця цього року надати Збройним силам України обладнання для безпеки зв’язку. Про це заявив генсек Північноатлантичного союзу Єнс Столтенберг.

«НАТО до кінця цього року надасть Україні обладнання для надійних та захищених систем комунікацій», – повідомив Столтенберг під час зустрічі з президентом Петром Порошенком у четвер, 13 грудня.

Генеральний секретар НАТО зазначив, що Україна отримує від Північноатлантичного альянсу близько 40 мільйонів євро в рамках трастових фондів.

«Ми також підтримуємо Україну в поліпшенні системи командування, контролю та комунікацій, морського флоту, логістики, кібербезпеки, а також медичної реабілітації», – повідомив Столтенберг.

В свою чергу Порошенко зазначив, що саме в Україні наразі вирішується подальша стабільність на євроатлантичному просторі. «Тож, інвестуючи в допомогу Україні – це інвестиції у безпеку вільного світу», – заявив президент у штаб-квартирі НАТО.

У програмі перебування президента України в Брюсселі є низка зустрічей з керівництвом ЄС та НАТО, а також лідерами держав-членів ЄС з метою забезпечення єдності ЄС у питанні реагування на акт агресії Росії проти України в Азовському морі та Керченській протоці, а також продовження економічних та секторальних санкцій ЄС у зв’язку з російською агресією на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що НАТО гарантуватиме безпеку в Азовському морі.

Генсек НАТО на спільній прес-конференції з Президентом Петром Порошенком у Брюсселі 13 грудня заявив, що Північноатлантичний альянс засуджує дії Росії і закликає повернути затриманих у Керченській протоці українських моряків.