НАТО закликає РФ звільнити з полону українських моряків

НАТО закликає РФ звільнити з полону українських моряків
Петро Порошенко і Єнс Столтенберг провели зустріч 13 грудня у Брюсселі

Альянс засудив російську агресію на Азові

Північноатлантичний альянс (НАТО) засуджує дії Росії і закликає повернути затриманих у Керченській протоці українських моряків. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної прес-конференції з президентом України в Брюсселі.

«Ми дуже занепокоєні проблемами в Україні з РФ та ми хочемо забезпечити те, що РФ має звільнити всіх моряків і забезпечити волю навігації в Азовському морі. Ми дуже засуджуємо дії Росії і не приймаємо такі агресивні дії проти України», - заявив Столтенберг.

Відзначимо, Європейський парламент вважає, що у зв'язку нападом РФ на українські кораблі і їх екіпажі в Керченській протоці Європейський союз повинен продовжити санкції проти Росії. 

Крім того, Європейський парламент закликав Росію гарантувати свободу судноплавства в Керченській протоці. У Європарламенті серйозно стурбовані тим, що напруженість може являти собою «повзучу спробу анексувати суверенні права України на Азовському морі». У зв'язку з цим Росія повинна гарантувати свободу судноплавства через Керченську протоку і Азовське море, йдеться в резолюції.

Зазначимо, командир українського буксира «Яни Капу» Олег Мельничук відмовився давати свідчення російському слідству і оголосив, що є військовополоненим.

Командир захопленого Російською Федерацією катера «Бердянськ» Роман Мокряк відмовився давати російській владі свідчення, поки екіпаж його судна не буде звільнено.

Раніше повідомлялося, що полонений український моряк домігся відключення «Русского радио» у СІЗО. Також стало відомо, що росіяни намагаються впливати на заарештованих українських моряків, звинувачених у порушенні кордонів РФ, підсилаючи невідомих під виглядом адвокатів.

Як повідомлялося, всі незаконно утримувані у РФ українські моряки мають адвокатів, - омбудсмен.

Також напередодні стало відомо, що командир захоплених РФ українських моряків відмовився визнати провину.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: