Найгірші результати при вступі до магістратури — у студентів-правників аграрних та… правоохоронних вишів

Фото: bbc.co.uk

У Міністерстві освіти наголошують, що ситуація досить тривожна

10 047 студентів бакалаврату у всіх вишах України, де вивчається «Право», у 2017 році вступали на магістратуру. З них лише 8 250 студентів (82,1%) подолали пороговий бар’єр «склав/не склав». Такі результати підбили в Міністерстві освіти.

9% бакалаврів із червоним дипломом не змогли подолати поріг.

Найвищі (вище середнього) результати показали студенти юридичних та класичних університетів. Найнижчі бали – у студентів аграрних та… правоохоронних навчальних закладів.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, «це свідчить про досить тривожну ситуацію з якістю освіти в деяких навчальних закладах».


Нагадаємо, що 2017-й був особливим роком для студентів-бакалаврів, які вступали на магістратуру зі спеціальності «Право». В усіх без виключення вишах для бажаючих навчатися за цим фахом проводилося зовнішнє незалежне оцінювання. Формат був той самий, що і для школярів-вступників у вищі навчальні заклади, проте рівень знань у здобувачів, звісно, передбачався інший. Майбутні правники стали першими, хто зіткнувся з таким оцінюванням (минулого року цією схемою пілотно скористувалися лише кілька вишів). У Міністерстві освіти і науки хочуть і надалі вводити цей метод екзаменування при вступі на магістратуру на інших спеціальностях. До того ж, такий свого роду експеримент став «дзеркалом», в яке варто було подивитися і, на думку чиновників Міносвіти, «жахнутися» якості бакалаврської освіти.

Більше — читайте у статті Яких юристів готує Україна? Результати шокуючого експерименту Міносвіти

 

Дані про успішність складання єдиного фахового вступного випробування до магістратури зі спеціальності «Право» випускниками різних галузевих груп ВНЗ