«Не бачили подібної згуртованості з часів 9/11». Американські політики захоплюються відвагою українців

Підтримати українців люди виходять у різних куточках світу.
фото з відкритих джерел

Весь світ піднімається, сказав законодавець від Республіканської партії Роб Портман

Американські сенатори та конгресмени захоплюються сміливістю українців та згуртованістю світу навколо підтримки України, порівнюючи їх з подіями у США після терористичних атак аль-Каїди.

«Я не бачив такого роду згуртованості ще з часів 9/11», – заявив сенатор-республіканець від штату Огайо Роб Портман в ефірі каналу NBC, передає «Голос Америки».

Сенатор повідомив, що й сам приєднається до одного з таких мітингів - у штаті Огайо, від якого він обраний.

«Це те, де американський народ твердо стоїть з Україною. Сьогодні по всіх Сполучених Штатах Америки проходить багато мітингів на підтримку України. Сьогодні вдень я буду в Клівленді, штат Огайо», – сказав Роб Портман.

«Весь світ піднімається», – додав законодавець від Республіканської партії.

Конгресмен-демократ від Каліфорнії Джон Гараменді також звернув увагу на «надзвичайну згуртованість» у світі навколо підтримки України, «якої ще рік тому не існувало». В інтерв’ю телеканалу «Фокс Ньюз» законодавець наголосив, що санкції проти Росії будуть відчутними і для країн Заходу.

«Всі країни НАТО згуртувалися. Свобода не є безкоштовною, і є ціна, яку повинні будуть заплатити країни НАТО, і США є членом Альянсу. Треба буде заплатити цю ціну, а це і гроші, які ми збираємось виділяти, і напевне підвищення цін у майбутньому, якщо війна триватиме і будуть запроваджені санкції», – зазначив конгресмен від Демократичної партії.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Гараменді також висловив захоплення лідерством, яке демонструє цими днями президент України Володимир Зеленський.

Віддає належне сміливості президента Зеленського сенатор Дік Дурбін від Демократичної партії.

«Тиждень тому я був у Мюнхені, де президент України Зеленський закликав світ допомогти зупинити Путіна. Сьогодні Зеленський бореться за свою націю і за своє життя», – написав у Твітері сенатор від штату Іллінойс.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Сенатор-республіканець Джон Корнін пише, що служіння Зеленського у ці дні надихає багатьох у світі.

«Спостерігаю за президентом України, важко згадати випадок, де одна особа своїм служінням людям може настільки надихати», – пише сенатор Корнін у Твітері, цитуючи автора видання The Atlantic Франкліна Фоера.

[TWITTER]

[/TWITTER]

Захопленням від сміливості українських жінок, чоловіків, дітей і президента ділиться і сенатор-республіканець Мітт Ромні.

[TWITTER]

[/TWITTER]

«Я приєднуюсь до світу з глибокою пошаною перед справжніми героями: мужнім Президентом Зеленським, сміливими українськими воїнами, арміями громадян, матерями, які пригортають на руках переляканих дітей, і журналістами, які ризикують життям, щоб донести до нас правду. Нехай Бог благословить їх, і хай Бог допоможе нам ніколи цього не забути», – наголосив американський політик.