Неправильно порахували. Російські соціологи вибачились за падіння рейтингу Путіна

Володимир Путін

Соціологам довелось вибачатися перед Путіним за падіння рейтингу та вигадувати виправдання

«Левада-центр» вибачився за помилку в опитуванні про ставлення росіян до президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється на сайті аналітичного центру.

Згідно з опитуванням, опублікованим 13 грудня, у 29% росіян погіршилося ставлення до президента країни. Однак в «Левада-центрі» заявили, що ці дані помилкові, і ця цифра дорівнює 14%. «Помилка викликана тим, що в самій анкеті позитивні варіанти відповідей («покращилося») і негативні варіанти відповідей («погіршилося») періодично змінюють своє положення», - йдеться в заяві директора центру Льва Гудкова.

Таким чином, у 29% росіян ставлення до Путіна покращилося, у 14% -, погіршилося, відзначили в «Левада-центрі». «Оскільки ця технічна помилка багатьма нашими «доброзичливцями» і критиками як з числа прокремлівських політиків, так і з налаштованих опозиційно до них, може сприйматися як суто кон'юнктурна правка даних опитувань, то ми вважаємо важливим підкреслити, що для таких оцінок і суджень немає жодних підстав. Такі речі рідко, але все ж трапляються, коли маєш справу з величезним масивом цифрових даних. Вся відповідальність за допущену помилку лежить на мені, директорові «Левада-Центру», - заявив Гудков.