Новинського нагородили орденом за заслуги перед Вселенським православ’ям

Лідера партії миру Вадима Новинського нагородили орденом за заслуги перед Вселенським православ’ям

Предстоятель Олександрійської православної церкви Блаженніший патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II удостоїв мене найвищої честі, і за заслуги перед Вселенським православ’ям нагородив найвищою нагородою Олександрійської Православної церкви – нагрудним хрестом святого Апостола і євангеліста Марка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав лідер партії миру Вадим Новинський. 

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року в Одесу з дружнім візитом прибув Блаженніший патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор – предстоятель Олександрійської православної церкви – другий по честі серед предстоятелів Православних церков світу.

28 вересня в 09.00 Блаженніший патріарх Феодор звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі міста Одесси. 29 вересня предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув з візитом до Одеси.

Як передає кореспондент Думської, там Онуфрія чекала велика кількість віруючих, а також патріарх Александрійський Феодор II і митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, нардеп від Опоблоку Вадим Новинський. Потім Онуфрій зустрівся з Феодором II і вони разом взяли участь у божественній літургії з нагоди дня пам’яті преподобного Кукші Одеського.

«Як ми пам’ятаємо, найбільшою проблемою в Церкві усього світу були єресі і розколи, – підкреслив Блаженніший патріарх. – Я хочу вас попросити, щоб ви залишалися вірними перед обличчям Христа своєї церкви. Вищою цінністю в світі є канонічність церкви. Ваша церква – канонічна, православна і Свята», – підкреслив патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор.

Офіційний сайт УПЦ повідомляє, Александрійський патріарх своєю присутністю на урочистостях в Одеській єпархії свідчить про те, що саме Українська православна церква є єдиною канонічною церквою в Україні.