Новинського нагородили орденом за заслуги перед Вселенським православ’ям

Новинського нагородили орденом за заслуги перед Вселенським православ’ям

Лідера партії миру Вадима Новинського нагородили орденом за заслуги перед Вселенським православ’ям

Предстоятель Олександрійської православної церкви Блаженніший патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор II удостоїв мене найвищої честі, і за заслуги перед Вселенським православ’ям нагородив найвищою нагородою Олександрійської Православної церкви – нагрудним хрестом святого Апостола і євангеліста Марка.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав лідер партії миру Вадим Новинський. 

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року в Одесу з дружнім візитом прибув Блаженніший патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор – предстоятель Олександрійської православної церкви – другий по честі серед предстоятелів Православних церков світу.

28 вересня в 09.00 Блаженніший патріарх Феодор звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому соборі міста Одесси. 29 вересня предстоятель Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Київський і всієї України Онуфрій прибув з візитом до Одеси.

Як передає кореспондент Думської, там Онуфрія чекала велика кількість віруючих, а також патріарх Александрійський Феодор II і митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, нардеп від Опоблоку Вадим Новинський. Потім Онуфрій зустрівся з Феодором II і вони разом взяли участь у божественній літургії з нагоди дня пам’яті преподобного Кукші Одеського.

«Як ми пам’ятаємо, найбільшою проблемою в Церкві усього світу були єресі і розколи, – підкреслив Блаженніший патріарх. – Я хочу вас попросити, щоб ви залишалися вірними перед обличчям Христа своєї церкви. Вищою цінністю в світі є канонічність церкви. Ваша церква – канонічна, православна і Свята», – підкреслив патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор.

Офіційний сайт УПЦ повідомляє, Александрійський патріарх своєю присутністю на урочистостях в Одеській єпархії свідчить про те, що саме Українська православна церква є єдиною канонічною церквою в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: