Новий лайфхак. Як водій маршрутки врятувався від штрафу 17 тис. грн за порушення правил карантину

На Харківщині поліціянти зловили понад 200 порушників правил карантину

Трудовий колектив ТОВ «Алі-Автотранс» тепер має застосувати громадський вплив до свого колеги, який не дотримався умов карантину

Київський районний суд Харкова звільнив від адміністративної відповідальності водія місцевої маршрутки, який порушив умови карантину і передав його справу трудовому колективу ТОВ «Алі-Автотранс» для застосування заходів громадського впливу.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на постанову суду від 3 квітня.

За матеріалами справи 24 березня водій маршрутки «Богдан» №266 на вулиці Героїв Праці, 7 у Харкові перевозив 25 пасажирів, чим перевищив дозволену кількість людей (не більше 10) і порушив постанову Кабінету Міністрів України від 11 березня № 211.

В судовому засіданні чоловік зазначив, що з вересня 2011 року працює водієм у ТОВ «Алі-Автотранс»; посада водія для нього є єдиним видом заробітку і джерелом для існування. Що стосується покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 тис. грн, то він є непомірним. Тому просив суд передати матеріали на розгляд трудового колективу ТОВ «Алі-Автотранс» для застосування щодо нього заходу громадського впливу.

Крім цього, до суду надійшло відповідне клопотання від директора ТОВ «Алі-Автотранс», який характеризує свого водія як досвідченого, принципового працівника, який виконує свою роботу уважно; злагоджено та безаварійно; за характером відповідальний, доброзичливий, порядний; користується повагою і авторитетом у колективі.

Суд погодився з клопотанням трудового колективу, звільнивши водія-порушника від адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КпАП України.

 Читайте також: