ОБСЄ знайшла на Донбасі фрагменти реактивних гранат

Спостерігачі ОБСЄ вперше зафіксували подібну зброю на непідконтрольних територіях України

Спостерігачі СММ ОБСЄ вперше виявили на Донбасі фрагменти різних типів реактивних гранат. Про це йдеться в звіті прес-служби місії. 

Зазначається, що фрагменти були розкидані на дорозі Т1316 в районі ділянки розведення сил і засобів в Золотому Луганської області.

«Приблизно за 500 м на північний захід від блокпоста збройних формувань, розташованого на південному краї ділянки розведення в районі Золотого, члени патруля місії вперше бачили фрагменти різних типів реактивних гранат, які були розкидані як на самій дорозі Т1316, так і вздовж неї. Перебуваючи орієнтовно за 400 м на південь від північного краю даної ділянки розведення, команда СММ вперше зафіксувала фрагменти іншої реактивної гранати», - повідомили в ОБСЄ.

За даними ОБСЄ, перебуваючи на південному краї ділянки розведення в районі Золотого, спостерігачі чули близько 10 пострілів зі стрілецької зброї за 3-5 км на північний схід (за оцінкою, за межами ділянки розведення). 

Реактивна граната - кумулятивна, осколкова, термобарична або будь-яка інша граната, обладнана пороховим прискорювачем і укладена в металеву/пластикову трубу. Призначена для ураження бронетехніки противника і живої сили, яка перебуває в умовах обмеженого простору (дот, дзот). Може використовуватися для ураження вертольотів противника. Конструкція деяких ручних гранатометів унеможливлює їх до перезарядки. Прикладом може бути РПГ-18, РПГ-22 і ін.