Окупаційна влада буде відслідковувати покупки кримчан

Передбачається передача даних від кожної касової операції на центральний сервер податкової  служби РФ

Усі касові апарати окупованого півострова зв'яжуть в єдину систему, і передбачається передача даних від кожної касової операції на центральний сервер ФПС

З 1 лютого наступного року на території окупованого Криму кожна операція з готівковими коштами буде проходити через контрольно-касову техніку і потрапляти на центральний сервер податкової служби. Це означає, що податківці матимуть необхідну їм інформацію про придбання в режимі реального часу. Про це повідомив заступник голови Управління ФПС Росії по окупованому Криму Різа Алієв, пише РІА «Новини Крим».

«Усі касові апарати зв'яжуть в єдину систему, і передбачається передача даних від кожної касової операції на центральний сервер ФНС. Це зроблено для обліку всієї готівки, що перебуває в обігу в державі... Вона (ця інформація) буде в операторів фіскальних даних резервуватися і зберігатися до п'яти років. Ми отримаємо єдину картинку по країні, і кожен користувач, не тільки той, хто надає послуги через контрольно-касову техніку, а й покупець, зможе отримувати свій чек в електронному вигляді, на гаджет», – повідомив Алієв.

Чиновник також додав, що із зареєстрованих на території Криму 16 тисяч контрольно-касових апаратів модернізації потребує 65% техніки. Крайня дата заміни цієї техніки – 1 липня 2017 року.

Як повідомлялося, правозахисник з Freedom House Метью Шааф відзначив постійне погіршення дотримання прав людини в окупованому Криму, він наполягає на необхідності міжнародної присутності на півострові. «За нашими звітами, в Криму гірше, ніж у сусідній Росії, з точки зору дотримання прав людини», – зазначив він.