Омелян пообіцяв нові залізничні маршрути до п'яти європейських країн

Володимир Омелян

Мінінфраструктури вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини та Румунії

У Міністерстві інфраструктури планують створити нові залізничні маршрути сполученням з країнами Європейського союзу. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«У продовження розширення сполучення з Європою міністерство вважає за необхідне призначення нових залізничних маршрутів до Польщі, Словаччини, Угорщини, Німеччини та Румунії», – зазначив очільник відомства.

Як повідомлялося, глава «Укравтодору» Славомір Новак сьогодні під час засідання Кабміну конкретизував, які проекти планує втілити корпорація у 2017 році. «Серед найбільших проектів цього року – М-01 «Київ – Знам'янка», це 28,6 км за 50 млн євро. Наступний проект – ділянка М-01 «Київ – Біла Церква». Ще одни проект – у Вінницькій області, дорога Стрий – Тернопіль – Знамянка», вартістю 150 млн грн, також дорога Т-02 – обхід Вінниці довжиною 3,3 км за 45 млн грн. На Закарпатті будуються дороги на 111 млн грн, спільний інвестпроект з Угорщиною на 50 млн євро. 28 млн грн закладено на ремонти доріг в Івано-Франківський області. В Одеській області триває будівництво траси Одеса – Рені, цього року зробимо 80 км за 924 млн грн. У Сумській області ремонтуємо дорогу Т-119 «Шостка – Кролевець», ділянка 5 км за 335 млн грн», – сказав він.