Оприлюднено перші результати голосування в США

Вибори президента США

Клінтон виграє у містечку Діксвілл-Нотч, де голосування розпочалося опівночі за місцевим часом

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон виграє у містечку Діксвілл-Нотч на півночі штату Нью-Гемпшир, де голосування розпочалося опівночі. Тут за неї віддали голоси чотири людини, а за її конкурента - республіканця Дональда Трампа - двоє.

Перші результати волевиявлення американців оприлюднило агентство AP.

Як відомо, у штаті Нью-Гемпшир на двох дільницях голосування, за традицією, починається одразу після півночі в день виборів - це власне Діксвілл-Нотч і Гартсі. Завзяті виборці пишаються тим, що мають перше слово у великому голосуванні.

Водночас кандидат від лібертаріанців Гері Джонсон та висуванець від республіканців у 2012 році Мітт Ромні отримали по одному голосу підтримки, повідомляє ТСН.

Відповідно до законодавства штату Нью-Гемпшир, громади з менш ніж зі 100 виборців можуть отримати дозвіл на відкриття їхніх дільниць опівночі і закривати їх, щойно всі зареєстровані виборці віддадуть свої голоси.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 листопада, відбудуться вибори президента США. За двома опитуваннями, оприлюдненими в понеділок, Клінтон випереджає Трампа на 4 відсотки серед тих, хто планує взяти участь у виборах, за ще одним опитуванням – на 5 відсотків. Шанси Клінтон на перемогу оцінюють у 81 відсоток.

За даними фінального опитування Bloomberg, Клінтон на 3% випереджає Трампа.

Як повідомлялося, не менше 43,2 млн американців скористалися правом дострокового голосування на загальних виборах у США, що є рекордним показником.