Отруєний «Новачком» думав, що дарує своїй подрузі парфуми

Роулі передав упаковку Стерджесс, яка відразу впізнала бренд парфумів, відкрила їх і побризкала рідину на зап'ястя

Житель англійського містечка Еймсбері Чарлі Роулі, який постраждав від отруєння нервово-паралітичною речовиною в кінці червня, розповів, що сам подарував своїй подрузі флакон, в якому, як згодом з'ясувалося, був «Новачок».

Подруга Роулі Дон Стерджесс отримала більш серйозну дозу отруйної речовини і померла 9 липня.

В інтерв'ю телеканалу Ай-ті-ві Роулі, якого виписали з лікарні кілька днів тому, розповів, що флакон був в закритій, у дорогій на вигляд коробці і в целофановій упаковці, тому він вирішив, що це справжні парфуми.

Де саме він знайшов коробку, Роулі згадати не зміг.

Коробка з пляшкою лежала вдома у Роулі кілька днів, після чого він подарував її Стерджесс.

Крім флакона в коробочці був зроблений із пластику розпилювач.

Роулі передав упаковку Стерджесс, яка відразу впізнала бренд парфумів, відкрила їх, побризкала рідину на зап'ястя, після чого потерла руки одна об одну.

«Мабуть так вона і захворіла. Напевно, так був заражений і я. Коли вставляв розпилювач до флакона, частина рідини потрапила мені на руки, але потім я помив руки під краном», - додав він.

«Це була масляниста субстанція. Я її понюхав, але парфумами не пахло. На руках відчувалася жирність. Я помив руки і більше про це не думав. Все відбулося дуже швидко».

Через 15 хвилин Дон Стерджесс відчула себе погано, запитала, чи немає у Роулі таблеток від головного болю, і сказала, що їй потрібно лягти в ванну.

«Я зайшов у ванну кімнату, вона лежала повністю одягнена у ванній, виглядала вона зовсім погано», - говорить Роулі.

Через тиждень вона померла.

Роулі виписали через три тижні після отруєння.

Роулі звинувачує себе за те, що сталося і обурюється поведінкою «безвідповідальних людей», які залишили отруту в місцях, де її могли знайти інші.

За його словами, Дон Стерджесс була «чудовою жінкою, яка готова була прийти на допомогу всім, хто цього потребував».

Дон Стерджесс, як розповів Роулі, мала переїхати з Солсбері в Еймсбері, але цьому не судилося статися.

Напередодні стало відомо, що 44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася «Новачком» в місті Еймсбері в Британії, померла.

45-річний чоловік, який також отруївся «Новачком» і був знайдений в непритомному стані разом зі Стерджесс, залишається в критичному стані в госпіталі, повідомляє Скотленд-Ярд.

Нагадаємо, напередодні співробітник поліції Уілтшира звернувся за допомогоюдо медиків для попередньої перевірки на можливе отруєння «Новачком».

Раніше поліція Великої Британії повідомила, що 44-річна Дон Стерджесс і 45-річний Чарлі Роулі, були знайдені наприкінці червня непритомними у будинку в Еймсбері, отруїлися «Новачком». Їх доправили до лікарні в Солсбері, розташованої за 11 кілометрів від Ейсмбері. Там само лікувалися свого часу й Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Також прем'єр Британії Тереза Мей взяла під контроль розслідування нового отруєння в Британії.

Згодом стало відомо, як заразилися «Новачком» постраждалі в Еймсбері.