Парубій назвав історичним голосування Ради за зміни до Конституції щодо правосуддя

Спікер заявив, що вранці відбувся молитовний сніданок, під час якого представники усіх конфесій молилися, щоб «дати народним депутатам, силу і мудрість в ухваленні рішень, які б дали Україні справедливий суд»

Голова Верховної Ради Андрій Парубій назвав сьогоднішній день, коли Верховна Рада буде ухвалювати зміни до Конституції у частині судочинства та судоустрою, історичним, передає інформаційне управління парламенту.

Парубій зазначив, що «сьогодні історичний день – день, коли Верховна Рада буде ухвалювати зміни до Конституції у частині судочинства та судоустрою».

«Це – справа без перебільшення національної безпеки. Адже які реформи ми б не робили, вони розбиваються об корумповані суди. Сьогодні в Україні найнижча довіра до судів. Згідно з даними Центру Розумкова, 81% українців не довіряють судам. Це один з найгірших показників у світі. Ми маємо анс сьогодні це змінити», - наголосив Парубій.

Нагадаємо Президент України Петро Порошенко заявив, що вирушає до ВР, де сьогодні очікується голосування за зміни до Конституції в частині правосуддя.