Спікер розповів, коли нардепи розглянуть бюджет-2019

Бюджет-2019 в першому читанні мають прийняти до 20 жовтня

Законопроект про держбюджет-2019 розглянуть наступного пленарного тижня, який розпочнеться 15 жовтня. Про це під час візиту до Грузії заявив спікер Верховної ради Андрій Парубій, інформує сайт парламенту.

За словами Парубія, ключовими питаннями на наступному пленарному тижні будуть ухвалення в першому читанні проекту держбюджету-2019 і позбавлення недоторканності нардепів Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова. «Питанням номер один наступного тижня буде бюджет. Згідно з регламентом, ми повинні прийняти в першому читанні бюджет на 2019 до 20 жовтня», - зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій спрогнозував гостру дискусію щодо «мовного закону». У той же час він сподівається, що правки перед другим читанням будуть мати лише технічний характер.

Кабмін схвалив проект держбюджету на 2019 рік 14 жовтня. У законопроекті передбачено витрати на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. На освіту в головному кошторисі країни передбачено 242,1 млрд грн, на систему охорони здоров'я Кабмін заклав 92,3 млрд грн. Також в бюджеті передбачається введення програми дотацій сільськогосподарським підприємствам.