Парубій заявив, що Антикорупційний суд розгляне перші справи у 2019 році

Андрій Парубій

Спікер Ради запевняє, що Україна пишатиметься цими вироками

Вищий антикорупційний суд можна створити до кінця 2018-го, а перші справи він буде розглядати у першій половині наступного року.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

За його словами, після ухвалення парламентом закону про суд, він та президент Петро Порошенко звернулися до міжнародних організацій, які мають подавати своїх кандидатів в громадську раду міжнародних експертів, щоб вони якомога швидше зробили це.

«Я впевнений, що наступного року ми будемо свідками перших справ цього суду. І повірте мені, це будуть вироки, якими буде пишатися вся Україна. Це будуть вироки, які змінять нашу країну», - заявив Парубій.

Нагадаємо, у четвер, 7 червня, народні депутати проголосували за створення в Україні Антикорупційного суду. Після голосування в парламенті виступив президент Петро Порошенко.

Міжнародний валютний фонд перевірить прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

У Венеціанській комісії в Страсбурзі привітали ухвалення Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд у другому читанні.

Читайте також: Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді