У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд

У Венеціанській комісії привітали ухвалення закону про Антикорупційний суд
Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо

Голова Венеціанської комісії закликав Україну забезпечити швидке заснування Антикорупційного суду

У Венеціанській комісії в Страсбурзі привітали ухвалення Верховною Радою законопроекту про Антикорупційний суд у другому читанні.

Про це йдеться у заяві голови Венеціанської комісії Джанні Букіккіо.

«З великим задоволенням - з радістю навіть скажу, - я дізнався про сьогоднішнє рішення Верховної Ради прийняти закон про Вищий антикорупційний суд. Згідно з повідомленнями, закон прийнятий у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії. Я хотів би привітати депутатів Верховної Ради з сьогоднішнім голосуванням та дякую всім, хто сприяє прийняттю закону. Це важливий крок вперед для України та Європи, насамперед для громадян України, які занадто довго страждали від зла корупції. Сьогоднішнє голосування свідчить про те, що Україна налаштована продовжувати шлях реформ та європейської інтеграції», — сказав президент Комісії.

Букіккіо також закликав усіх причетних забезпечити швидке заснування Антикорупційного суду та надання йому усіх необхідних засобів для функціонування.

Нагадаємо, у четвер, 7 червня, народні депутати проголосували за створення в Україні Антикорупційного суду. Після голосування в парламенті виступив президент Петро Порошенко.

Міжнародний валютний фонд перевірить прийнятий Радою закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям за програмою реформ, що підтримується МВФ.

Читайте також: Хто не підтримав закон про Антикорупційний суд? Поіменне голосування у Раді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: