Перший день режиму тиші на Донбасі: ЗСУ вогнем відповіли на обстріли бойовиків

29 грудня трьох окупантів було знищено та трьох поранено

Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на шість обстрілів противника застосовували чергові вогневі засоби

У суботу, 29 грудня, російські окупаційні війська на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню. При цьому випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафіксовано.

Про це йдеться у ранковому звіті прес-центру штабу операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що позиції українських військ були обстріляні з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населеного пункту Залізне на горлівському напрямку, поблизу селищ Новомихайлівка, Опитне на донецькому напрямку та в районі населених пунктів Гнутове, Водяне на маріупольському напрямку.

Протягом минулої доби жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.

«Підрозділи Об'єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, 29 грудня трьох окупантів було знищено та трьох поранено», - додали у прес-центрі штабу.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил станом на 7:00 неділі немає.

«Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню», - резюмували у штабі.

Як відомо, командуванням операції Об'єднаних сил з 00:00 годин 29 грудня запровадило безстроковий режим тиші на всій лінії бойового зіткнення з російськими окупаційними військами.