Суддя Ємельянов вважає, що підозри ГПУ стосовно нього «мають абсурдний характер»

Артур Ємельянов

За моїми відчуттями, слідчі ГПУ максимально все затягуватимуть, аби не передавати справу до суду і не ганьбитися, каже Ємельянов

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов вважає неспроможними звинувачення Генеральної прокуратури, висунуті слідчим у підозрі. Про це Ємельянов заявив журналістам у четвер після рішення Печерського районного суду Києва.

«Раніше в Генпрокуратурі повідомляли про те, що моя справа дуже гучна і сьогодні є чи не 7 тисяч епізодів незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ. Однак за фактом виявилося, що мені намагаються висунути всього три епізоди. Та й ті, по суті, є нікчемними», – зазначив Ємельянов.

Зокрема, за його словами, перше звинувачення стосується ініційованої Ємельяновим дискусії в Господарському суді Києва щодо впровадження системи спеціалізації суддів з різних галузей господарського права.

«Це загальновизнана практика: якщо суддя спеціалізується на банківській справі, корпоративних конфліктах або банкрутстві, краще, щоб він займався розглядом такого роду справ. Я виніс це питання на розгляд зборів суддів, рішення було прийнято одностайно. Тепер мені закидають, що я тиснув на весь суддівський корпус уже самим лише фактом внесення такої пропозиції на розгляд суддів. Вважаю, що більш абсурдне звинувачення складно й придумати. Ініціатива карається – така версія звинувачення від ГПУ?!» – зазначив Ємельянов.

Крім того, судді, за його словами, інкримінують втручання в роботу автоматичної системи розподілу справ у господарських судах. Як зазначив суддя Ємельянов, дослівно в підозрі сказано: «Ємельянов вступив у злочинну змову з невстановленими посадовими особами суду. І ці невстановлені особи за вказівкою Ємельянова штучно зараховували окремі справи у встановлену категорію суперечок».

«Тобто слідчому невідомі самі особи, з якими нібито я здійснював втручання в комп'ютерну систему. Невідомі справи, судді і які в кінцевому підсумку були прийняті рішення у цих справах. Якийсь спіритичний сеанс з фантомами», – прокоментував Ємельянов.
Третій епізод, за яким судді, за його словами, висунуті підозр,и – це нібито мав місце вплив на одну із суддів у справі про стягнення 12 тис. грн на користь комунального підприємства. Причому Ємельянов, зі слів цієї судді, «впливаючи на її свідомість» (цитата з підозри ГПУ), вимагав прийняття рішення за позовом прокуратури Києва на користь комунального підприємства.

«Складно коментувати абсурдні звинувачення, особливо там, де відсутній здоровий глузд і все побудовано на наданні неправдивих свідчень. Тому, за моїми відчуттями, слідчі ГПУ розслідування справи будуть максимально затягувати, щоб не передавати її до суду і не ганьбитися. Хоча куди вже більше!» – резюмував Ємельянов.
Як повідомляли ЗМІ, Печерський районний суд Києва відмовився застосовувати запобіжний захід у вигляді електронного браслета щодо судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.