Суддя Ємельянов вважає, що підозри ГПУ стосовно нього «мають абсурдний характер»

Суддя Ємельянов вважає, що підозри ГПУ стосовно нього «мають абсурдний характер»
Артур Ємельянов

За моїми відчуттями, слідчі ГПУ максимально все затягуватимуть, аби не передавати справу до суду і не ганьбитися, каже Ємельянов

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов вважає неспроможними звинувачення Генеральної прокуратури, висунуті слідчим у підозрі. Про це Ємельянов заявив журналістам у четвер після рішення Печерського районного суду Києва.

«Раніше в Генпрокуратурі повідомляли про те, що моя справа дуже гучна і сьогодні є чи не 7 тисяч епізодів незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ. Однак за фактом виявилося, що мені намагаються висунути всього три епізоди. Та й ті, по суті, є нікчемними», – зазначив Ємельянов.

Зокрема, за його словами, перше звинувачення стосується ініційованої Ємельяновим дискусії в Господарському суді Києва щодо впровадження системи спеціалізації суддів з різних галузей господарського права.

«Це загальновизнана практика: якщо суддя спеціалізується на банківській справі, корпоративних конфліктах або банкрутстві, краще, щоб він займався розглядом такого роду справ. Я виніс це питання на розгляд зборів суддів, рішення було прийнято одностайно. Тепер мені закидають, що я тиснув на весь суддівський корпус уже самим лише фактом внесення такої пропозиції на розгляд суддів. Вважаю, що більш абсурдне звинувачення складно й придумати. Ініціатива карається – така версія звинувачення від ГПУ?!» – зазначив Ємельянов.

Крім того, судді, за його словами, інкримінують втручання в роботу автоматичної системи розподілу справ у господарських судах. Як зазначив суддя Ємельянов, дослівно в підозрі сказано: «Ємельянов вступив у злочинну змову з невстановленими посадовими особами суду. І ці невстановлені особи за вказівкою Ємельянова штучно зараховували окремі справи у встановлену категорію суперечок».

«Тобто слідчому невідомі самі особи, з якими нібито я здійснював втручання в комп'ютерну систему. Невідомі справи, судді і які в кінцевому підсумку були прийняті рішення у цих справах. Якийсь спіритичний сеанс з фантомами», – прокоментував Ємельянов.
Третій епізод, за яким судді, за його словами, висунуті підозр,и – це нібито мав місце вплив на одну із суддів у справі про стягнення 12 тис. грн на користь комунального підприємства. Причому Ємельянов, зі слів цієї судді, «впливаючи на її свідомість» (цитата з підозри ГПУ), вимагав прийняття рішення за позовом прокуратури Києва на користь комунального підприємства.

«Складно коментувати абсурдні звинувачення, особливо там, де відсутній здоровий глузд і все побудовано на наданні неправдивих свідчень. Тому, за моїми відчуттями, слідчі ГПУ розслідування справи будуть максимально затягувати, щоб не передавати її до суду і не ганьбитися. Хоча куди вже більше!» – резюмував Ємельянов.
Як повідомляли ЗМІ, Печерський районний суд Києва відмовився застосовувати запобіжний захід у вигляді електронного браслета щодо судді Вищого господарського суду України Артура Ємельянова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: