«Піонер» коронавірусу в Україні депутат Шахов сьогодні прибуде до парламенту

Сногій Шахов одужав та зібрався 13 квітня прийти у Верховну Раду 

Депутат першим серед відомих українських політиків офіційно був визнаний інфікованим

Народний депутат від групи «Довіра» Сергій Шахов, який став першим в Україні офіційно зареєстрованим пацієнтом з коронавірусом і вже вилікувався та отримав довідку про це, сьогодні планує відвідати позачергове засідання парламенту.

Джерела «Главкома» у парламентські групі «Довіра» повідомили, що Шахов після виписки з лікарні почувається добре. Нардеп хоче особисто бути присутнім на позачерговому засіданні Ради і опротестувати постанови Кабміну щодо деяких заходів карантину.

На думку Шахова уряд порушує Конституцію, адже перебирає на себе функції парламенту.

«Особисто у мене таке відчуття що карантин вигідний окремим особистостям, які істотно озолотились на людському горі, паніці і страху. І ніхто з керівників держави особливо не поспішає втрачати цю золоту корову, з цього і лікуванням ніхто не займається, і саме тому вони роблять все, що б продовжити карантин якомога довше», - сказав Шахов.

Він також поставив під сумнів дані офіційної статистики про кількість видужали, назвавши їх «абсурдними».

«Якщо ми робимо тести тільки тим людям, які знаходяться в критичному стані, і не перевіряємо молодь, яка зазвичай хворіє в легкій формі, то звідки нам знати скільки насправді видужали в країні? А може нас таких уже десятки тисяч і ми можемо починати відновлювати економіку, яку по-дурості або злого наміру зруйнували?», - задається питанням депутат.

Нардеп також повідомив, що хоч він і запропонував свою кров для досліджень і про це написали багато ЗМІ, жоден держслужбовець з МОЗу не подзвонив йому з цього приводу. «У той час як у всьому світі лікування за допомогою плазми крові тих, хто видужав, вважається найперспективнішим», - нагадали у депутата.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що нардеп Шахов заразився коронавірусом. Пізніше інфекцію виявили у його дружини. 21 березня Сергію Шахову зробили рентген, який показав пневмонію. 

30 березня Шахов виписався додому

13 квітня стало відомо, що у народного депутата Сергія Вельможного, який переніс коронавірус і вилікувався від нього, тепер виявили двобічну пневмонію.  

Читайте також: