Пашинський обіцяє засудити журналістів, які написали про корупцію при закупівлі БМП

Сергій Пашинський

Сергій Пашинський збирається засудити головного редактора журналу «Новое время» Віталія Сича

Нардеп від «Народного фронту»,  голова комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський збирається засудити головного редактора журналу «Новое время» Віталія Сича за його «негативне висвітлення» та «порушення майнових прав». Про це йдеться в офіційному листі Пашинського до Сича.

Серед іншого зазначається, що поширена інформація щодо закупівель та діяльності Пашнського є неправдивою: мовляв, Пашинський «недостовірно визначається «кінцевим бенефіціаром» схеми закупівлі БМП за кордоном». 

Нагадаємо, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні. Згодом головний редактор «Нового времени» Віталій Сич повідомив, що після публікації до офісу видання без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про «врегулювання». За словами Сича, адвокати погрожували та вимагали опублікувати у журналі публікацію самого Пашинського на кілька сторінок і його фото, яке журналісти мали б поставити на всю обкладинку.