Держава проти нардепа Бобова: апеляційний суд «заморозив» несплачені 38 млн податків

Нардеп Геннадій Бобов спілкується з виборцями. Фото: Facebook політика

Податківці нарахували Бобову податкове зобов'язання на суму 35,37 млн грн і військового збору в розмірі 2,4 млн грн

Київський апеляційний адміністративний суд зупинив дію рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 22 січня 2018 року, який скасував податкові повідомлення-рішення ДФС на загальну суму 37,8 млн грн., застосовані до народного депутата від групи «Відродження» Геннадія Бобова. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 21 травня.

Зокрема, податківці нарахували Бобову податкове зобов'язання на суму 35,37 млн грн і військового збору в розмірі 2,4 млн грн. Разом з тим, окружний адмінсуд вважав, що повідомлення-рішення фіскалів винесені з порушенням і підлягають скасуванню.

Так, подібні позапланові податкові перевірки дозволяються «лише після винесення судом обвинувального вироку, що набрав законної сили, або винесення рішення про закриття кримінальної справи за нереабілітуючими підставами, оскільки перевірка проведена в рамках кримінальної справи, а Акт перевірки слугує як доказ в кримінальній справі».

Крім цього, апеляційний адмінсуд визнав поважними причини пропуску ДФС України і Генеральної прокуратури строку апеляційного оскарження резонансного рішення та відкрив нове провадження. Розгляд справи призначено на 27 червня.

Нагадаємо, що податківці два місяці імітували боротьбу за повернення державі мільйонів, відсуджених нардепом Бобовим. Як виявилося, у них не знайшлося коштів, щоб заплатити судовий збір в апеляційній інстанції.

На початку квітня Київський апеляційний адмінсуд вирішив повернути апеляційну скаргу ДФС.

Як відомо, справу щодо нардепа Бобова розпочав департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ за кваліфікацією – ухилення від сплати податків і декларування недостовірної інформації.

23 травня 2017 року ГПУ направила до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з Бобова. А вже 26 травня політик на своїй сторінці у Facebook повідомив про сплату до Управління Держказначейської служби у Черкаській області 37,87 млн грн.

7 червня Луценко відкликав подання по Бобову у зв’язку з тим, що той «скасував заборгованість перед бюджетом».

Також читайте публікацію «Главкома» «Панда» атакує бюджет. Нардеп Бобов відсудив мільйони у держави»