Поліція викрила найбільшу в історії України схему з продажу фальсифікованих ліків

Географія збуту лікарських засобів не обмежувалась кордонами України

У Києві поліція заявила про припинення діяльності найбільшої в історії України схеми з продажу фальсифікованих медпрепаратів.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Шестеро учасників злочинної схеми незаконно виготовляли та розповсюджували сильнодіючі лікарські засоби. За словами глави Департаменту кіберполіції, ролі кожного з учасників були чітко розподілені.

«До складу … входили IT-спеціалісти, які забезпечували функціонування та просування Інтернет-магазинів, за допомогою яких реалізовувалися сильнодіючі лікарські засоби. Крім того за допомогою спеціально створеного call-центру … надавали консультації клієнтам. Зазвичай покупцями були спортсмени, які вживали медпрепарати для підтримання своєї фізичної форми», – зауважив Сергій Демедюк.

Усі платежі «проходили» через платіжні картки, оформлені на людей, підконтрольних організаторам схеми.

Географія збуту лікарських засобів не обмежувалась кордонами України.

«Сильнодіючі лікарські засоби потрапляли на територію України контрабандним шляхом. Деякі з препаратів виготовлялися безпосередньо на складі, орендованому членами угрупування», — сказав Демедюк.

Під час обшуків поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сотні сім-карт, банківські платіжні картки та понад 70 тисяч доларів готівки. У їх приміщеннях правоохоронці також виявили наркотики, зброю та сотні тисяч пігулок сильнодіючих лікарських засобів.

Одному з учасників злочинної групи судом обрано запобіжний захід у вигляді арешту.