Політолог пояснив, чим нинішня Рада краща за попередню

За словами Гараня, за Януковича парламент був структурою, яка просто штампувала рішення, його роль була обмежена

Професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковий директор фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань вважає нинішню Верховну Раду кращою за попередню. Про це він сказав в коментарі «Главкому».
«Коли я чую від палких революціонерів із «радикалів» чи «Батьківщини», що сьогодні такий саме парламент, як за Януковича, то це абсолютно неправильно», - заявив політолог.
Він пояснив, що за Януковича парламент був структурою, яка просто штампувала рішення. «Рада працювала в абсолютно іншому конституційному дизайні, де її роль була обмежена, так само як і роль уряду», - зазначив Гарань.
«А нині ми можемо говорити, що уряд відповідає перед парламентом – це принципова позитивна зміна. Звичайно, це все йде зі скрипом і іноді здається, що краще дав би хтось вказівку згори – і все б закрутилося. Вибачте, але це ми вже проходили якраз за часів Януковича. Нинішня система, безумовно, набагато краща, ближча до європейської. У нинішньому парламенті є демократія і можливості для обговорення», - вважає експерт.
Більше читайте в статті «Главкому» Рада-8. Зради та перемоги