Політолог пояснив, чим нинішня Рада краща за попередню

Політолог пояснив, чим нинішня Рада краща за попередню

За словами Гараня, за Януковича парламент був структурою, яка просто штампувала рішення, його роль була обмежена

Професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», науковий директор фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань вважає нинішню Верховну Раду кращою за попередню. Про це він сказав в коментарі «Главкому».
«Коли я чую від палких революціонерів із «радикалів» чи «Батьківщини», що сьогодні такий саме парламент, як за Януковича, то це абсолютно неправильно», - заявив політолог.
Він пояснив, що за Януковича парламент був структурою, яка просто штампувала рішення. «Рада працювала в абсолютно іншому конституційному дизайні, де її роль була обмежена, так само як і роль уряду», - зазначив Гарань.
«А нині ми можемо говорити, що уряд відповідає перед парламентом – це принципова позитивна зміна. Звичайно, це все йде зі скрипом і іноді здається, що краще дав би хтось вказівку згори – і все б закрутилося. Вибачте, але це ми вже проходили якраз за часів Януковича. Нинішня система, безумовно, набагато краща, ближча до європейської. У нинішньому парламенті є демократія і можливості для обговорення», - вважає експерт.
Більше читайте в статті «Главкому» Рада-8. Зради та перемоги

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: