Політолог Золотарьов пояснив, чому нинішня влада не мала права перейменовувати його рідне місто Дніпропетровськ

Політолог Андрій Золотарьов впевнений, що оцінювати історичні події та перейменовувати міста має право тільки місцева громада, а не політики.

«Що я думаю про перейменування міста Дніпропетровська на Дніпро? Вважаю, що люди у владі, які зараз займаються переглядом історичних подій або назв міст, не мають на це морального права. Це можуть собі дозволити тільки ті особи, які бачать майбутнє країни й будують це майбутнє», - сказав політолог Андрій Золотарьов кореспонденту видання «Главком».

Нагадаємо, Андрій Золотарьов народився у Дніпропетровську. Він вважає, що більшість представників «нової влади» в основному займаються мародерством і соціальним геноцидом.

«Думаю, що цим навмисним актом «декомунізації» вони намагаються створити видимість діяльності. А також за допомогою зміни вивісок відвернути увагу активної частини громадськості від того, яке підприємство «прилипло» до їхніх рук», - вважає він.

Політолог упевнений, що якщо ми ідентифікуємо себе з європейцями, то і діяти треба по-європейськи. «На мій погляд, місцева громада повинна вирішувати, коли і як перейменовувати міста. А ті люди, які сьогодні прийшли до Ради, а завтра з неї підуть, не мають на це морального права», - підкреслив Золотарьов.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за перейменування міста Дніпропетровськ на Дніпро. За відповідне рішення віддали свої голоси 247 народних депутатів. Бойкотували це рішення депутати з Опозиційного блоку і групи «Відродження».