Політтехнолог: протестні настрої нині більші, ніж перед Євромайданом

Євромайдан у Києві

«Сьогодні більше 80% громадян владі не довіряють»

Перед Революцією гідності відсоток недовіри до діючої влади і відсоток людей, готових вийти на вулиці, був високим, але значно меншим, ніж зараз. Тому сьогодні обстановка куди більш вибухонебезпечна, — висловив думку в інтерв’ю «Главкому» політтехнолог Сергій Гайдай.

За словами політтехнолога, сьогодні не довіряють владі більше 80% громадян: «Соцопитування також показують, що відсоток тих людей, які готові особисто взяти участь у протестах дуже високий як для українського суспільства».

Але з іншого боку, підкреслює Гайдай, «наразі є втома від протестів, є розуміння, що вони даються країні високою ціною. А цю високу ціну поки ніхто платити не готовий»

Екстраординарною подією, яка може спричинити вихід людей на вулиці, на думку політолога, може бути будь-що: «Це може бути будь-яка помилка влади, яка обурить народ і призведе до висновку, що якщо не вийти, то особиста загроза виникне для кожного». 

Повну версію інтерв'ю з Сергієм Гайдаєм читайте тут: Політтехнолог Сергій Гайдай: В останніх рейтингах у лідерів близько 10%. А на перемогу претендувати можна лише з 30-40%