Порошенко та Тіллерсон провели телефонні переговори щодо миротворців на Донбасі

Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон

Порошенко зокрема розповів, як примусити агресора повернутися у русло міжнародного права

Президент України Петро Порошенко і держсекретар США Рекс Тіллерсон провели телефонні переговори. Сторони скоординували подальші кроки задля розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону.

Про це у суботу ввечері повідомив у Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

«Глава держави відзначив важливість санкцій проти Росії та лідерські підходи США у цьому, наголосивши, що лише у такий спосіб можна примусити агресора повернутися у русло міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав», - написав Цеголко.

Зазначається, що Порошенко і Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських тюрмах.

Також стало відомо, що у листопаді до Києва прибуде помічник Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вес Мітчелл.

Як повідомляв «Главком», США запропонували Україні не вносити конкуруючу резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі у відповідь на російську ініціативу та спробувати дійти згоди щодо основних принципів, на яких має базуватися ця резолюція.