Порошенко та Тіллерсон провели телефонні переговори щодо миротворців на Донбасі

Порошенко та Тіллерсон провели телефонні переговори щодо миротворців на Донбасі
Петро Порошенко та Рекс Тіллерсон

Порошенко зокрема розповів, як примусити агресора повернутися у русло міжнародного права

Президент України Петро Порошенко і держсекретар США Рекс Тіллерсон провели телефонні переговори. Сторони скоординували подальші кроки задля розгортання міжнародної місії ООН на окупованій частині Донбасу, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону.

Про це у суботу ввечері повідомив у Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

«Глава держави відзначив важливість санкцій проти Росії та лідерські підходи США у цьому, наголосивши, що лише у такий спосіб можна примусити агресора повернутися у русло міжнародного права, поваги до суверенітету і територіальної цілісності держав», - написав Цеголко.

Зазначається, що Порошенко і Тіллерсон приділили особливу увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських тюрмах.

Також стало відомо, що у листопаді до Києва прибуде помічник Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вес Мітчелл.

Як повідомляв «Главком», США запропонували Україні не вносити конкуруючу резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі у відповідь на російську ініціативу та спробувати дійти згоди щодо основних принципів, на яких має базуватися ця резолюція.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: