Порошенко вважає, що партія потрібна тільки під вибори – депутат від БПП

Порошенко бачить БПП лише інструментом для виборів

Депутат розповів, що партії БПП не існує в класичному розумінні

Заступник голови фракції «Блок Петра Порошенка» Анатолій Матвієнко в інтерв’ю «Главкому» заявив, що БПП не є повноцінною партією. Адже Петро Порошенко вважає, що партія – це інструмент тільки на період виборів.

«У цьому й різниця наша ментальна. Я вважаю, що коли партія підіймає свого лідера на якусь висоту, вона не має підніматись разом з ним, а повинна залишатись з людьми», - наголосив Матвієнко.

Він додав, що партії по-суті нема в класичному розумінні. Адже одна з функцій партії – контроль поведінки свого представника в тому чи іншому кабінеті влади. І якщо він не виконує духу програми і зобов’язань, вона його звідти знімає.

«Тобто не партія залежна від людини, а навпаки. От таку партію треба будувати, але в нас є тільки партії вождів. Можливо, державне фінансування партій трошки допоможе», - вважає парламентар.

До речі, щодо фінансування. Як відомо, в партійній декларації «Солідарності»-БПП було вказано, що в апараті такої великої партії влади працює лише три людини.

«А як віртуальність може потребувати великих коштів? – Зазначив Матвієнко. - От в Івано-Франківській області у нас сидить одна людина – це не потребує великого ресурсу. Якихось масштабних проектів не ведеться. Наведу приклад: в армії є кадровані полки і повноцінні. В повноцінних – три роти, плюс рота обслуговування, плюс ще якісь інфраструктурні речі. А кадрований полк – умовний, там сидить начальник, сторожі і все законсервовано. Коли ж є військова потреба, швидко людей мобілізують і вони займають свої місця. От вам і діяльність партії, і вона така не тільки в БПП».

Як повідомляв «Главком», у 4 кварталі 2016 року п’ять партій отримали від НАЗК більше 70 мільйонів гривень.