Посадовця Херсонської міськради затримали на хабарі

Службовець вимагав 10 тисяч гривень хабара за безперешкодну реєстрацію юридичної особи

Працівники Управління захисту економіки в Херсонській області Нацполіції задокументували факт вимагання неправомірної вигоди посадовцем відділу Державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Херсонської міської ради.

Правоохоронці встановили, що службовець вимагає 10 тисяч гривень хабара за безперешкодну реєстрацію юридичної особи та не втручання в реєстраційні дії.

1 вересня оперативники обласного управління захисту економіки спільно з слідчими обласної поліції затримали хабарника на робочому місці під час отримання 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Слідчим управлінням поліції в Херсонській області Нацполіції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Волинській області оперуповноваженого в особливо важливих справах Служби зовнішньої розвідки України затримали правоохоронці під час отримання неправомірної вигоди в сумі $1,5 тисячі.

За вказану суму офіцер пообіцяв «відкупити» призовника від призову до армії.

«Главком» також повідомляв, що 31 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України затримали на хабарі суддю Ленінського районного суду міста Полтава.