Посол розповів, як Росія спекулює на смерті громадян Туреччини із суден, які горіли

Два судна зі скрапленим газом - «Канді» і «Маестро» - загорілися 21 січня в нейтральних водах Чорного моря

Фото: kerchinfo.com

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга зауважив, що російські «медіа» перетворили консульський візит в Крим на «чорну піар-акцію»

Турецькі консули відвідають окупований Росією Крим у зв’язку із загибеллю громадян Туреччини під час пожежі на двох суднах у Керченській протоці.

Про це 23 січня у Twitter повідомив український посол у Туреччині Андрій Сибіга.

«Українська сторона дипканалами була поінформована про наміри турецьких консулів відвідати окупований Крим для надання першочергової консульської допомоги у зв'язку із загибеллю громадян Туреччини внаслідок інциденту з двома суднами 21 січня. Ця ситуація жодним чином не змінює тверду позицію Туреччини щодо Криму, яка полягає у невизнанні окупації українського півострова Росією, і, за запевненнями турецької сторони, є вимушеним кроком, зумовленим терміновими гуманітарними обставинами», - зазначив посол.

Він зауважив, що російські «медіа» перетворили консульський візит в Крим на «чорну піар-акцію».

«І завідомо програшно намагаються просунути свій наратив про начебто міжнародне «визнання» Криму, якого немає і не буде, спекулюючи навіть на людських трагедіях, на людських смертях», - написав Сибіга.

Нагадаємо, за даними МЗС Туреччини, чотири громадянина країни загинули, четверо зникли безвісти під час пожежі на двох суднах в районі Керченської протоки.

Два судна зі скрапленим газом - «Канді» і «Маестро» - загорілися 21 січня в нейтральних водах Чорного моря. Танкери під прапором Танзанії знаходилися на якірній стоянці в 15 морських милях на південь від кримського мису Такіль. Пожежа, за попередніми даними, сталася під час передачі палива з борту на борт.