ЗМІ назвали ймовірну причину пожежі у Керченській протоці

ЗМІ назвали ймовірну причину пожежі у Керченській протоці
Фото: Kerchfm

Основна версія пожежі та вибуху - порушення техніки безпеки

Моряки на танкері в Чорному морі могли порушити техніку безпеки під час передачі палива на інше судно, в результаті чого сталася пожежа.

Про це російському «Интерфаксу» повідомило джерело в службах морського пошуку і порятунку.

«Попередньо вибух прогримів під час передачі палива з танкера на друге судно. Основна версія - порушення техніки безпеки», - сказало джерело.

Водночас директор «Кримських морських портів» на окупованому півострові Олексій Волков стверджує, що ця пожежа не вплинула на рух по Керч-Єнікальському каналу, де і трапився цей інцидент.

«У нас все добре, ситуація сталася за межами 12-мильної зони в Чорному морі, поза юрисдикцією РФ. Це не може вплинути на судноплавство, працюємо в звичайному режимі», - сказав він.

Нагадаємо, рятувальники витягли з води тіла 10 моряків, які загинули в результаті пожежі на двох суднах в Чорному морі. Доля семи моряків залишається невідомою.

Два судна загорілися в понеділок увечері в районі Керченської протоки. За попередніми даними, на борту суден перебувала 31 особа - громадяни Туреччини та Індії. Громадян Росії серед членів екіпажів немає.

Пожежа сталася на суднах «Канді» і «Маестро» під прапором Танзанії, які перебували на якірній стоянці в нейтральних водах. Місце події розташоване в 15 морських милях від мису Такіль.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: