Посольство України спіймали на контрабанді цигарок під виглядом дипвантажу (ФОТО)

Зупинено спробу незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів на 620 тис. гривень

21 травня в пункті пропуску «Лужанка» працівники Закарпатської митниці ДФС зупинили чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів.
Як повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області, на пункт пропуску в «зелений коридор» заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України, який надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.
«Через те що у транспортного засобу були затоновані вікна, у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області громадянину було запропоновано надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС відмовляється надавати доступ. У подальшому громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але прикордонники авто зупинили. У результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд», - ідеться в повідомленні.
При огляді автомобіля виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля наявні 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».
Від надання пояснень громадянин відмовився.
«Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення цигарок вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу, що перевозився у транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу. Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено», - повідомляють у ДФС.