Посольство України спіймали на контрабанді цигарок під виглядом дипвантажу (ФОТО)

Посольство України спіймали на контрабанді цигарок під виглядом дипвантажу (ФОТО)

Зупинено спробу незаконного переміщення через кордон тютюнових виробів на 620 тис. гривень

21 травня в пункті пропуску «Лужанка» працівники Закарпатської митниці ДФС зупинили чергову спробу незаконного переміщення тютюнових виробів.
Як повідомляє прес-служба ДФС у Закарпатській області, на пункт пропуску в «зелений коридор» заїхав легковий автомобіль марки «VW TRANSPORTER» під керуванням громадянина України, який надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю.
«Через те що у транспортного засобу були затоновані вікна, у працівників митного посту не було можливості здійснити візуальний огляд вантажу без відкриття авто. В присутності співробітників УСБУ в Закарпатській області громадянину було запропоновано надати можливість здійснити візуальний огляд «VW TRANSPORTER», на що громадянин заявив, що в транспортному засобі знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС відмовляється надавати доступ. У подальшому громадянин за усною вказівкою свого керівництва мав намір повернутися в Україну. Але прикордонники авто зупинили. У результаті транспортний засіб було направлено на поглиблений огляд», - ідеться в повідомленні.
При огляді автомобіля виявлено, що в салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля наявні 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, а саме: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».
Від надання пояснень громадянин відмовився.
«Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення цигарок вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 тис. грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу, що перевозився у транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу. Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, - вилучено», - повідомляють у ДФС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: