Постпред США в ООН про Північну Корею: Я з радістю передам питання Пентагону

Ніккі Хейлі заявила, що США вичерпали всі можливості в рамках Радбезу ООН вирішити проблему КНДР

У США вважають, що вичерпали можливості врегулювати північнокорейську проблему в рамках структур ООН. Про це заявила постійний представник США при всесвітній організації Ніккі Хейлі в інтерв'ю CNN.

«Ми, за великим рахунком, вичерпали всі можливості, які у нас є в Раді Безпеки», - сказала Хейлі. Вона також заявила, що «з радістю передасть питання генералу Меттісу (міністр оборони США, - ред.)», оскільки в нього є «багато військових варіантів» вирішення проблеми.

«Так що, думаю, коли він (Дональд Трамп, - ред.) говорив, що ми можемо відповісти Північній Кореї вогнем і люттю, ми хотіли вести себе відповідально, скористатися всіма дипломатичними засобами, щоб спочатку привернути їх увагу, а якщо це не спрацює, з проблемою розбереться генерал Меттіс», - додала Хейлі.

У той же час вона не уточнила, що означає «вогонь і лють», але додала, що, якщо Пхеньян продовжить вести себе подібним чином, він буде «знищений». «Хоча ніхто не хоче війни», - підкреслила вона.

Нагадаємо, 15 вересня, КНДР здійснила новий запуск ракети в напрямку Японії. Влада Японії закликали жителів ряду північно-східних префектур попрямувати в укриття. Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети КНДР.

У Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї.

Як повідомляв «Главком», напередодні Північна Корея попередила США, що в разі прийняття нових санкцій Радбезом ООН Вашингтон «заплатить належну ціну і зіткнеться з величезним болем і стражданням за всю свою історію», якщо продовжить наполягати на посиленні режиму санкції відносно КНДР.