Позачергова Рада збереться 7 травня, щоб захистити медиків

Засідання скликане на вимогу 157 нардепів
Фото: Європейська солідарність

У ході засідання нардепи розглянуть законопроекти про соціальний захист медиків

Позачергове засідання Верховної Ради на вимогу 157 народних депутатів відбудеться у четвер, 7 травня.

Про це повідомив член фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко в Telegram.

«У четвер 7 травня відбудеться позачергове засідання Ради на вимогу 157 депутатів. Ініціатором є фракція «Європейська солідарність», - поінформував Гончаренко.

За словами депутата, на порядку денному - законопроекти №3376 і №3380 про соціальний захист медиків, в тому числі про їх обов'язкове державне страхування на випадок зараження або смерті від Covid-19.

Як повідомлялося, раніше лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко прийшов до Верховної Ради для того, щоб зустрітися з керівництвом парламентута зареєструвати листа з підписами 157 народних депутатів, які вимагають скликання позачергового засідання Верховної Ради вже цього тижня.
Напередодні Порошенко повідомив, що «Європейська солідарність» зібрала 150 підписів для проведення позачергового засідання парламенту, на якому вимагає проголосувати закони про страхування лікарів та про масове тестування.

Також нагадаємо, що з 1 липня усім медикам підвищать зарплату. Уряд назвав максимальний відсоток зростання.

Як повідомлялось, з 1 червня Міністерство охорони здоров'я запровадить нову систему фінансування лікареньЗа словами міністра Максима Степанова, дефіцит фінансування наразі є майже в тисячі лікарнях країни.