Степанов анонсував запровадження нової системи фінансування лікарень

Степанов анонсував запровадження нової системи фінансування лікарень
МОЗ терміново готує зміни до деяких нормативних актів, яким буде передбачено, що всі заклади, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу отримають фінансування з держбюджету не менше ніж в 2019-му році
Скріншот з відеозапису брифінгу

Міністерство охорони здоров'я терміново готує зміни до деяких нормативних актів

З 1 червня Міністерство охорони здоров'я запровадить нову систему фінансування лікарень. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на ранковому щоденному брифінгу.

Як зазначив очільник МОЗ, міністерство терміново готує зміни до деяких нормативних актів.

«До 1 червня ми запровадимо такі принципи фінансування. МОЗ терміново готує зміни до деяких нормативних актів, яким буде передбачено, що всі заклади, які надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу отримають фінансування з держбюджету не менше ніж в 2019-му році», - заявив Степанов.

За його словами, дефіцит фінансування наразі є майже в тисячі лікарнях країни.

«Медреформа у тому вигляді, в якому ми отримали означає звільнення близько 50-ти тисяч мед працівників, закриття 332 лікарень - через дефіцит фінансування. Якщо ситуацію залишити на призволяще, то поодинокі звернення та страйки стануть щоденними массовими явищами. Дефіцит спостерігається у 984 лікарнях з 1747-ми», - заявив Степанов.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що міняти підхід до медичної реформи потрібно після епідемії коронавірусу в Україні. Він також піддав критиці те, що в українській медицині більшість процесів виконуються в ручному режимі.

Як повідомлялось, станом на 9:00 5 травня в Україні 12 697 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: