Працівнику меткомбінату у Кривому Розі відірвало ногу

Нещасний випадок стався на меткомбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг»

Нещасний випадок стався у цеху блюмінгу

На меткомбінаті «АрселорМіттал Кривий Ріг» у четвер тяжко травмувався працівник, йому відірвало ногу.

Інформацію про це підтвердили в адміністрації і в одній із профспілок підприємства, інформує «Радіо Свобода».

Нещасний випадок стався у цеху блюмінгу. При запуску станка після ремонту вилетів злиток металу і влучив у ногу майстрові виробництва.

За іншими даними, нещасний випадок стався зі змінним майстром блюмінга. Співробітник працював з обладнанням, перебуваючи недалеко від летючих ножиць. Під час розкрою металу цими ножицями частина розкатаного злитку зірвалась із виробничої лінії і вдарила працівника по правій нозі.

У результаті сталася ампутація нижньої частини гомілки правої ноги. Колеги працівника оперативно викликали швидку допомогу. Потім була викликана міська реанімаційна бригада і вжито заходів для зупинки кровотечі і запобігання розвитку травматичного шоку.

Як зазначили на комбінаті, травмованого працівника доправили в реанімаційне відділення міської лікарні №1, зараз триває операція. Стан працівника оцінюють як стабільно тяжкий. Обставини і причини інциденту розслідують.

Нагадаємо, що після чотириденного страйку, 20 травня третя зміна залізничників, що працюють на «АрселорМіттал Кривий Ріг», вийшла на роботу.

17 травня найбільший металургійний комбінат України зупинився через страйк залізничників.