Правоохоронці затримали адвоката-шахрая, що обіцяв вплинути на рішення суду за 100 тисяч гривень

Юриста заарештували під час отримання другої частини коштів

Генпрокуратура та спецслужбовці затримали адвоката, який шахрайським шляхом отримав від комерційної структури 100 тис. грн, повідомляє прес-служба відомства.

За вказані кошти адвокат, незважаючи на те, що правова допомога ним у передбаченому законом порядку не надавалася, обіцяв вплинути на суд апеляційної інстанції з метою винесення рішення на користь суб’єкта господарювання.

Під час отримання другої частини грошей у сумі 30 тис. грн адвоката було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Примітно, що цей адвокат є захисником відстороненого судді Київського апеляційного адміністративного суду, якого нещодавно затримали працівники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за отримання неправомірної вигоди у сумі 5 тис. доларів США.

Причетність вказаного судді до шахрайських дій адвоката наразі перевіряється. З цією метою у зазначеного судді проведено обшуки.

Одночасно з цим проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення всіх обставин скоєного кримінального правопорушення, притягнення всіх винних осіб до відповідальності, а також готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.