Прикордонники нарахували в Азовському морі щонайменше 120 суден РФ

Російські кораблі отаборились в Азовському морі

За словами Серватюка, після захоплення Криму і окупації Донецької і Луганської областей, наступною ціллю Росії є захоплення Азовського моря

Росія нарощує свою присутність біля морських кордонів України. В акваторії Азовського моря сконцентровані понад 120 кораблів та катерів.

Про це повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк, виступаючи на Львівському форумі з безпеки, передає LIGA.net.

Серватюк також додав, що Держприкордонслужба побоюється захоплення території Азовського моря.

«Ситуація (в Азовському морі — ред.) серйозна і досить загрозлива», — зазначив Серватюк

За словами Серватюка, після захоплення Криму і окупації Донецької і Луганської областей, наступною ціллю Росії є захоплення Азовського моря, передає видання.

Крім цього, заступник голови Держприкордонслужби нагадав, що Україна почала нарощувати присутність в Азовському морі – планується перекидання кораблів з Дунаю. Також планується модернізація постів технічного спостереження і створення протидесантної оборони.

Як відомо, Європейський парламент 25 жовтня схвалив резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

У резолюції є пункт про створення посади спеціального представника Європейського союзу щодо Криму і Донбасу, який працюватиме і навколо ситуації в Азовському морі.