Європарламент хоче призначити спецпредставника щодо Криму і Донбасу

Європарламент хоче призначити спецпредставника щодо Криму і Донбасу

Європейський парламент готує жорстку резолюцію про дії Росії в Азовському морі

Європарламент пропонує призначити спеціального представника ЄС з питань Криму і Донбасу.

Про це йдеться у проекті резолюції щодо ситуації в Азовському морі, пише «Укрінформ».

«Європарламент закликає високого представника ЄС – віце-президента Єврокомісії ретельно відслідковувати розвиток безпекової ситуації в Азовському морі, беручи до уваги зростання можливості потенційного конфлікту в Європі, що матиме великі безпекові наслідки, які напряму стосуватимуться ЄС і країн-членів. У зв'язку з цим ЄП вважає, що найбільш ефективним буде призначення спеціального посланника ЄС щодо Криму та регіону Донбасу, який також буде відповідальним за Азовське море», - йдеться у проекті документа.

Європарламентарі також закликали високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріку Могеріні виступити з пропозицією щодо розширення мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на спостереження за ситуацією в Азовському морі.

Голосування щодо резолюції заплановане на четвер.

6 місяців тому Росія запровадила новий режим інспекцій суден, які прибувають з або до українських потрів у Азовському морі. Це призвело до значних затримань і збільшення витрат з боку українських експортерів та суден, які курсують під прапорами країн ЄС.

Разом з цим Росія почала перекидання військових суден до Азовського моря у значній кількості, і Україна відповіла нарощуванням військових можливостей.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: