Прокуратура взялась за блокування українського храму в окупованому Сімферополі

Владика Климент біля захопленого в Криму храму

Фото: Крим.Реалії

У прокуратурі зазначили, що «дії окупаційної влади ні в якому разі не залишаться без відповідного реагування прокуратури Автономної Республіки Крим»

Прокуратура Автономної Республіки Криму перевіряє блокування храму УПЦ КП в окупованому Сімферополі російськими силовиками.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

«Прокуратурою Автономної Республіки Крим вже здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, відкритому за фактами незаконного привласнення приміщень Української православної церкви Київського патріархату на території півострова та перешкоджання здійсненню релігійних обрядів її парафіянами», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що «дії окупаційної влади ні в якому разі не залишаться без відповідного реагування прокуратури Автономної Республіки Крим».

«Зазначені факти перевіряються, буде надана належна правова оцінка діям усіх осіб, причетних до переслідування Української православної церкви Київського патріархату та грубого порушення прав людей на свободу віросповідання в Криму», - резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, вранці 31 серпня російські спецслужби заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Як повідомив директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, майно українського храму в Криму пошкодили.

Згодом стало відомо, що силовики поцупили з українського храму килими, ікони, хрест і посуд.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Більша частина православних храмів і громад Криму та Севастополя підкоряються УПЦ Московського патріархату.

Читайте також статтю: Архієпископ Кримський Климент: Російські прикордонники жбурляли мій український паспорт і кричали: «Забирайтеся до своєї України»