Окупанти в Криму намагаються захопити храм Київського патріархату

Окупанти в Криму намагаються захопити храм Київського патріархату
Фото: Архієпископ Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климент (krymr.com)

Зірвано замки, варвари вдерлися в храм, ламають вівтар, конфіскують образи, – повідомив оевидець захоплення

У Криму вранці 31 серпня російські спецслужби заблокували храм Святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира Української православної церкви Київського патріархату в Сімферополі. Про це Крим.Реалії повідомив Архієпископ Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климент.

За словами архієпископа, його не впускають до храму.

«О 10 ранку виконавча служба увірвалася на територію церкви, зламала приміщення першого поверху, були зламані двері вівтаря на другому поверсі, доступ вірянам перекритий. Жодні доводи про те, що територія першого поверху відповідно до договору оренди належить управлінню Єпархії, не діють. Вони показують якісь рішення суду, що зобов'язують Духовний центр виселитися з приміщення, хоча Духовного центру в управлінні Єпархії немає вже більше ніж два роки», – сказав він.

Директор державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун повідомив, що майно українського храму в Криму пошкодили.

«Зірвано замки, варвари вдерлися в храм, ламають вівтар, конфіскують образи», – повідомив Щекун.

Також російські спецслужби при блокуванні храму пошкодили руку архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента. 

«Судові пристави пошкодили руку, коли я намагався зайти на перший поверх, схопили за руку і викрутили її. Страшний біль, чекаю «швидку допомогу». Повністю перший поверх заблокований, незважаючи на те, що згідно із законом вони повинні були опечатати тільки 112 метрів квадратних, я не маю доступу до жодного приміщення», – сказав Климент.

Виконавча служба поки не коментує те, що відбувається. 

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Більша частина православних храмів і громад Криму та Севастополя підпорядковуються УПЦ Московського патріархату.

Читайте також статтю: Архієпископ Кримський Климент: Російські прикордонники жбурляли мій український паспорт і кричали: «Забирайтеся до своєї України» 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: